Justisministerens historie

amundsen
Litt historie om det som tegner til å bli vår nye justisminister:
 
Per-Willy Amundsen har tilbrakt mye av de siste femten årene med å spre frykt og uro om muslimer og innvandrere. Dette har han gjort ved enhver anledning. Det var på mange måter jobben hans i Frp.
 
Dette handler om alt fra små ting. Og store ting.
 
De små virker nesten teite, men han lot aldri en anledning gå fra seg.
 
Som da han mente at den norske kyllingen var truet av en lumpen halalboikott. «Islamistiske gruppers iver etter å forme Norge i sitt eget bilde, er grenseløs», skrev han, etter at Islamsk råd hadde sagt noe dumt.
 
Som den gangen han kritiserte at «Nå skal muslimer få gravplass vigslet av en imam, med gravstøtter vendt mot Mekka. Finansiert av DEG.» Fordi Gud forby at muslimer begraves i Norge, liksom.
Som da han gikk ut mot at Fredrik Skavlan «ufarliggjorde islam» fordi programlederen hadde hatt et innslag med Yusuf Islam, the artist formerly known as Cat Stevens.
Men det handler også om store ting, som at det som antakelig er vår nye justisminister har vist at han ikke respekterer personvernet til innvandrere. Han har gått inn for å DNA-registrere flyktninger for å forhindre innavl og terrorisme. 
Og han har gjentatte ganger stilt opp en motsetning mellom asylsøkeres rettigheter og norske kvinners trygghet. Han har skremt med at norske kvinner kommer til å bli voldtatt fordi vi tar imot asylsøkere på en måte som ivaretar deres rettigheter.
Han har rosende anbefalt en islamofob tale fra en kontrajihadistisk konferanse, der det blant annet sies at islam er en totalitær ideologi som nazisme og der talerne var ytterliggående folk som Pamela Geller og Robert Spencer.
*
La oss huske på hva justisministeren er. Han eller hun er en minister som skal ivareta rettssikkerheten og likebehandlingen av alle borgere i samfunnets juridiske strukturer. Når jeg ser på hva det som nå antakelig blir vår nye justisminister har sagt og gjort de siste femten årene. Når jeg ser hvilke politiske strenger han har spilt og hvilke strømninger han har kanalisert, så er det i aller høyeste grad tvilsomt om dette er en rolle han vil klare å ivareta.
Dette er en mann som ikke har nølt med å gå ut mot nordmenn med andre etniske bakgrunner. Som har jobbet for at norske muslimer skal føle seg uvelkomne.
Som øverste ansvarlig for beredskapen i Norge er det også urovekkende at mannen er klimaskeptiker, hvilket vil si at han ikke tror på vitenskap, og ikke har dømmekraft god nok til å skjelne fakta fra løgn. Han tror ikke på et av de viktigste sikkerhetstruslene mot Norge, altså farlige klimaforandringer. Gang på gang har han vist seg som en mann som tror på konspirasjonsteorier og absurde vandrehistorier. Det er ingen dømmekraft her.
Det er denne mannen Erna Solberg, Knut Arild Hareide, Trine Skei Grande og Siv Jensen nå setter til å ivareta samfunnssikkerheten. En mann som etter å ha spredt frykt og uro om muslimer endte opp med å si at et nytt korstog kan bli nødvendig. Nå sitter han i regjering.
Reklamer

3 thoughts on “Justisministerens historie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s